Our textured panels form a humidity-resistant metal awning over the underground walkway at the Cave of the Winds, able to easily withstand the extreme environment.

Cave of the Winds

Located underground in Niagara Falls, NY, this structure faces high levels of moisture and humidity. The goal for this project was to develop and fabricate a curved, textured copper panel that was capable of withstanding a high moisture environment, was lightweight for installation, and durable, with a texture that would provide depth.

Revere Copper’s Continental Bronze finish, selected for its duller copper surface finish, will naturally patina and, being nonferrous, will withstand high levels of humidity and moisture. Rigidized® Metals’ 6WL® pattern was added to provide durability and aesthetic appeal with its depth, added rigidity and stability, as well as the ability to diffuse light. Panels were constructed of the textured copper face pan, stainless steel backer for strength and corrosion resistance, and a poly-honeycomb core for its ability to withstand constant high-moisture environments and eliminate any risk of galvanic corrosion.